Hva er et søsterur?

Tidløse dameklokker, sporty klokker for menn, dressklokker, kronografisk ur og sportsklokker. Noen ganger er navnet på klokken selvforklarende. Andre ganger er det ikke lett å forstå hva slags klokke det er snakk om. Et søsterur er en klokke for damer eller menn med et helt bestemt formål. Det er designet for helsepersonell og kan festes på frakken så man slipper å ha den på armen hvor den samler bakterier. En søsterklokke passer også når du er ute og jobber i hagen eller mekker på bilen og ikke vil ta på klokken med skitne hender. Men kan de ikke bare droppe klokken? Det kan være mange grunner til at helsepersonell må holde styr på tiden. De må ta tiden når de måler pulsen og teller antall minutter mellom riene. De må vite når det er på tide å gi medisiner. Ikke minst må de passe tiden for ulike skiftordninger, runder og rutineoppgaver. En vanlig klokke er både lite hygienisk og i veien når de vasker seg på hendene og oppover armene flere ganger om dagen.

Hva er et søsterur?

Et søsterur er en klokke som kan festes på frakken med en stor og tydelig urskive som er vendt oppover så det er enkelt å se tiden. De fleste søsterur kommer i silikon eller gummi, som er lett å rengjøre. Du får kjøpt både analoge og digitale søsterur. Det finnes enkle typer med diskrete farger, men de mest populære søsterurene har sterke og friske farger som liver opp en hektisk og ofte krevende arbeidsdag. Mange søsterur har også koselige symboler og figurer som Ole Brum eller andre tegneseriefigurer, som passer godt hvis du jobber med barn.

Hvor kan du kjøpe søsterur?

Butikker og nettbutikker med utstyr til helsepersonell selger ofte slike klokker på nett. Noen eksempler er gymo.no og healthworkers.no. Det er ikke alle kjente klokkemerker som har søsterklokker som en del av sin kolleksjon. Men hvis du er veldig glad i et spesielt merke som Daniel Wellington, Rolex, Timex eller Stuhrling kan du alltid ta en kjapp titt i kolleksjonen deres. Hos merket Executive som spesialiserer seg på dressur og formelle klokker til menn vil du sannsynligvis ikke finne et søsterur, men Casio som er kjent for funksjonelle klokker har flere. Du kan også skrive inn klokkemerket som Invicta, IWC, longines, Michael Kors, Mockberg eller Skagen og ordet «søsterur» eller «nursery watch» i en søkemotor, så kanskje du får treff på eldre modeller du kan kjøpe på E-Bay.