Hvordan bytte klokkebatteri

Netthandel har eksplodert når det gjelder alt fra klær, sko og sminke til matvarer og klokker. En av grunnene til at det har blitt populært å kjøpe klokker på nett er at det går raskere enn å handle i en fysisk butikk. Kanskje stenger klokkebutikken tidlig på ettermiddagen så du ikke rekker det mellom jobb, barnehage og middag. Det er heller ikke alle forhandlere som selger de samme klokkene. Har du bestemt deg for at du bare er interessert i Executive klokker for menn eller dameklokker fra Skagen hjelper det ikke om du bor i nærheten av en forhandler av Timex, Stuhrling, Longines eller Mockberg.

For mange er løsningen å kjøpe klokken i en nettbutikk. Problemet oppstår først når det er på tide å bytte klokkebatteri, hvis du ikke tilfeldigvis bor i nærheten av en urmaker. Og hvis klokken først blir lagt i skuffen uten batteri er det fare for at den blir liggende der en stund. Heldigvis er det ikke så vanskelig å bytte klokkebatteri selv hvis du er litt fingernem. Alt du trenger er et lite, rundt klokkebatteri, noen spisse verktøy som en nål og en helt vanlig kjøkkenkniv.

Enkel metode for hvordan bytte klokkebatteri

Når du skal bytte klokkebatteri er det viktig å ha litt tid og tålmodighet. Start med å fjerne lenken så det blir lettere å komme til bak. Lenken lar seg som regel enkelt fjerne ved å presse en nål eller noe annet spisst inn i det lille hullet som sitter ved låsen, helt øverst på klokken der hvor den henger fast i lenken. Når du har hektet av lenken vipper du av baksiden på klokken med en kniv eller noe annet spisst. Hvis baksiden er festet med skruer trenger du et spesielt verktøy som du kan bestille på nett eller kjøpe i butikker med verktøy. Lirk ut det lille runde batteriet, sett inn det nye batteriet, og vips, så virker klokken din igjen!

På eget ansvar

Fremgangsmåten er ganske lik enten klokken din er en billig klokke, en luksusklokke eller en klokke for damer eller herrer fra kjente klokkemerker som Casio, Daniel Wellington, Invicta, Iwc eller Michael Kors. Men vær klar over at du ikke lenger er beskyttet av garantien hvis du skulle være uheldig å ødelegge klokken din når du tar den fra hverandre. Har du kjøpt en dyr luksusklokke fra Rolex eller arvet en antikk klokke kan det være lurt å bytte klokkebatteri hos en urmaker.