Lager Rolex bare gullklokker?

Rolex er ikke som andre klokkemerker. Ikke bare er det et av de eldste og mest tradisjonsrike merkene, det er også et klokkemerke som vekker sterke følelser hos mange. Dameklokker og klokker for menn fra Rolex er mye mer enn et instrument som viser timer og minutter. For noen er det status, suksess og respekt. For andre design, tradisjoner og ufravikelig kvalitet. Selv ikke de andre tradisjonsrike sveitsiske luksusmerkene som Invicta, Iwc og Longines har noen gang vært i nærheten av å true Rolex’ posisjon som verdens ledende klokkemerke i luksussegmentet.

Kanskje er du en av dem som drømmer om en Rolex, eller kanskje har du allerede flere modeller i skuffen. Eller kanskje du er en av dem som aldri kunne tenke deg å bruke så mye penger på en klokke. Du kan også være en av dem som foretrekker en helt annen stil, som de teknisk avanserte sportsklokkene fra Casio eller moderne klokker for damer og herrer fra Daniel Wellington, Michael Kors eller Skagen. Uansett om du har en luksusklokke på armen eller har kjøpt en rimelig og enkel klokke på nett er det vanskelig å ikke la seg fascinere av Rolex’ store klokkeimperium.

Lager Rolex bare gullklokker?

Når du skal kjøpe klokke fra Stuhrling, Timex, Mockberg eller Executive klokker forventer du å finne et utvalg av forskjellige klokker i ulike stiler og prisklasser. Men når du skal kjøpe en Rolex-klokke forventer du kanskje kun å finne luksusklokker i det øverste prissegmentet. Mange tror derfor at Rolex bare lager klokker i gull. Og gull og Rolex er selvfølgelig en god kombinasjon – det blir sjeldent feil når man kombinerer det gjeveste metallet med den mest eksklusive klokken. Men det er ikke alle som liker gull. Derfor lager Rolex også klokker i andre materialer. De har klokker i gult gull, hvitt gull, rustfritt stål og platina. Det skal sies at Rolex sine stålklokker ikke produseres i vanlig rustfritt stål. Det finnes nemlig flere typer av rustfritt stål som har forskjellig grader av hardhet og andre egenskaper. De fleste klokkemerker bruker en type som kalles 316L. Rolex bruker derimot 904L. De er det eneste klokkemerket som bruker denne typen rustfritt stål som er mer resistent mot rust og korrosjon. Det er også hardere og ser bedre ut etter at det er polert. Samtidig er det både dyrere og vanskeligere å jobbe med, og det er nok det fremste grunnen til at Rolex er det eneste klokkeprodusenten som bruker denne typen.

Håndlagd og individuelt testet

Det er imponerende å tenke på at Rolex produserer nesten en million klokker i året. Rolex gullklokker, platinaklokker og klokker i rustfritt stål produserer, distribuerer og selger sine klokker over hele verden. Men det er ikke tilfeldig at Rolex har beholdt sin posisjon som markedsleder på luksusmarkedet i så mange år. De er lidenskapelig opptatt av kvalitet og presisjon og overvåke hver eneste del av klokken og hvert eneste ledd i prosessen. Det er ganske imponerende å tenke på at prosessen med å lage en enkelt Rolex klokke tar nærmere et helt år. Enten det er en Rolex gullklokke eller en klokke i et annet materiale er prosessen og mekanikken uhyre kompleks. De fleste av operasjonene skjer i Rolex’ egen fabrikk, og mye blir fortsatt gjort for hånd av dyktige teknikere eller av maskiner som styres av mennesker. Når du kjøper en Rolex kan du være helt sikker på at du ikke har en maskinprodusert kokke rundt hånden! Klokkene testes også opptil flere ganger før de sendes ut til forhandlerne. For eksempel blir dykkerklokkene Rolex Oyster testet i en speisaltank for å kontrollere at de er vanntette og tåler like mye trykk som de lover.