Hvordan kan armbåndsur justeres?

Det kan være fryktelig irriterende med en klokke som ikke sitter riktig rundt håndleddet. De fleste klokker fra veletablerte merker som Skagen, Stuhrling og Mockberg kommer med en klokkerem eller lenke som kan justeres noe i lengden. Når du kjøper ny klokke skal det stå oppgitt hvor mange centimeter klokkeremmen er og hvor mye den kan justeres.

Men kanskje du ikke tenkte på å sjekke det da du kjøpte klokken, eller du har fått den i gave? Har du lagt mye penger i armbåndsuret ditt og investert i en elegant dameklokke eller herreklokke fra et kvalitetsmerke som Rolex, Invicta, IWC, Longines eller Timex forventer du at klokken skal sitte perfekt. Og det finnes ikke noe mer irriterende enn å sitte i et viktig møte med en flunkende ny klokke fra Executive som sklir opp og ned på armen mens du legger frem presentasjonen din. Heldigvis kan du justere de fleste armbåndsur for menn og klokker for damer selv på en enkel og rask måte.

Kan armbåndsur justeres?

Har du kjøpt din nye Michael Kors, Daniel Wellington eller Casio i en fysisk butikk eller hos en urmaker justerer de ofte klokken for deg gratis. Kjøper du klokker på nett må du kanskje betale et lite gebyr hos urmakeren. Hvis du vil prøve å justere armbåndsuret selv er det første du bør gjøre å finne frem bruksanvisningen. Klokkene kan ha litt forskjellig fremgangsmåte etter hvilket merke og modell det er. Finner du ikke bruksanvisningen kan du søke den opp på nettet eller gå inn på siden til klokkemerket. Ofte ligger bruksanvisningene der, eller du kan se under FAQ om det ligger svar på spørsmålet.

Lær eller metall

Har du en klokkerem i lær eller et annet mykt materiale kan du stikke et ekstra hull i remmen med en syl eller en hulltang. Metallenker med flere ledd er litt mer kompliserte å justere. Til noen lenker trenger du spesielt utstyr for å fjerne leddene som du kan kjøpe på nettet. Begynn med å sette klokken rundt armen for å finne ut hvor mange ledd du må fjerne. Marker på lenken med en penn der hvor den passer så du husker hvor mang ledd som skal bort. Lenkeleddene holdes sammen av pinner. På baksiden av lenken er det som regel piler som viser hvilken vei du skal fjerne pinnene. Fjern pinnene ved å dytte dem ut eller lirke dem ut med noe spisst, eller ved hjelp av verktøyet. Deretter setter du sammen klokken igjen.