Velge klokke til en mann? Få tips og råd om klokkevalg!

Trenger du veiledning til å velge klokker til menn? Her finner du tips som hjelper deg å gjøre gode klokkevalg.

Kvalitet

Sveits er synonymt med kvalitet i klokkeverdenen. Det gjelder spesielt for mekaniske urverk. Klokker som bruker mikroskopiske deler av ekstremt høy nøyaktighet, har en tendens til å koste mye mer på grunn av arbeidet som må legges inn for å oppnå slik nøyaktighet. Det er et ekstra kvalitetsstempel dersom klokken, eller kronografen, er COSC-godkjent. Klokker fra Longines og Rolex er ansett som to av de mer eksklusive merkene fra Sveits.

Bruksområde

Når du vet hva du skal bruke klokken til, kan det være lurt å gjøre vurdering på om den klokken du liker, kan møte de kravene som er i det miljøet klokken skal utsettes for. For eksempel vil en klokke som skal dusjes med, måtte tåle vann, minimum 5 ATM. Holdbarheten til klokken avgjøres av materialene. Det er lurt å anskaffe et solid armbåndsur som tåler mye belastning, slik at man ikke risikerer at den går i stykker. Velg også riktig materiale til riktig bruk for klokkereimen, slik som gummi for treningsaktiviteter.

Funksjonalitet

Skal klokken være mekanisk? Automatisk mekanisk? Det sistnevnte betyr at klokken kan lades opp via bevegelsesenergi. Dersom du ikke ønsker en mekanisk klokke, anbefaler vi et kvartsur. Kvartsur bruker nøyaktig krystallteknologi sammen med et batteri som varer i årevis. Andre ting du kanskje vurderer som viktig, er tilleggsfunksjoner som høydemåling, GPS, dykkeklokker, smartfunksjon med mer. Det viktigste er at du blir fornøyd med klokken, og at teknologien som brukes i bunnen, er solid.

Har du alt klart?

Hvis du allerede kjenner til alle faktorene som avgjør hvilken klokke som er riktig for deg, anbefaler vi deg å sjekke et utvalg av herreklokker her. Lykke til!