Tips og råd når du skal kjøpe luksusklokker online

Når du skal gå til innkjøp av en ekte luksusklokke, kan det virkelig lønne seg å sjekke på nettet. Det er det mange grunner til. Her går vi gjennom noe av det du bør tenke over før du kjøper kostbare klokker på nettet, og vi gir deg noen generelle tips rundt det å kjøpe klokke.

Mekanisk eller quartz?

Først må du vurdere hva slags klokke du vil ha, og hvor stort budsjettet ditt er. Eksklusive klokker forbinder vi gjerne med mekanisk urverk. Det vil si klokker som ikke har batteri, men et avansert urverk som trekker seg opp selv ved hjelp av tyngdekraften og bevegelsene i armen din når du har den på. Disse klokkene kan komme helt opp i millionbeløp, og de starter gjerne på mellom fem og ti tusen kroner. Quartzklokker går på batteri, men urverket er svært presist også i disse, og du får også quartzklokker i svært eksklusive utgaver. Hvis du ikke bryr deg om urverket, og du ikke vil ha en tung klokke, kan dette være noe for deg.

Unik og vintage eller flunkende ny?

En annen ting du må tenke på, er om du vil ha en brukt eller ny klokke. Når det gjelder ordentlig eksklusive klokker, kan de like gjerne være brukt som nye. Flere av de aller dyreste og sjeldneste mekaniske klokkene er vintage og gjerne også brukt. Husk bare å få med sertifikater og autentiseringspapirer, uansett om klokka er brukt eller ny.

Finn nettbutikker du stoler på

Når du har bestemt deg for hva slags type klokke du ser etter, er det på tide å finne noen gode og pålitelige nettbutikker med godt utvalg av luksusklokker. Nå starter moroa: Legg inn kriteriene dine i nettbutikkens søkefunksjon, som makspris, minimumspris, dameklokke eller herreklokke, merke og så videre, og finn favoritten din!

Sammenligne priser

Når du har funnet klokka du vil ha, søker du gjennom de forskjellige pålitelige nettbutikkene du har funnet, og så kan du sammenligne prisene. Selv om du har bestemt deg for å bruke en stor sum på en klokke, er det ingen vits å betale mer enn du må. Lykke til!