Hvorfor kjøper vi luksusklokker?

Det finnes ingen definisjon på hva som er en luksusklokke. For noen er en dameklokke til et par tusen kroner en luksusklokke. For andre er det snakk om å investere en kvart årslønn. Følelsen av luksus kommer når vi kjøper noe dyrere enn vi pleier, eller når vi kjøper noe vi oppfatter som av veldig høy kvalitet. Noen unner seg litt luksus ved å kjøpe dyre sko og vesker, andre bruker penger på den siste mobiltelefonen eller flotte biler. Og noen kjøper dyre luksusklokker. Motivasjonen for hvorfor vi kjøper luksusklokker er nok forskjellige fra person til person, og det er ofte en kombinasjon av grunner. Men noen trekk går igjen.

Hvorfor kjøper vi luksusklokker?

Er man opptatt av merker og designere kan man være villig til å betale ekstra for en klokke av det bestemte merket. Hvis din favorittdesigner er Michael Kors og du har klesskapet fullt av klær fra hans kolleksjon, er det en god sjanse for at en klokke fra hans kolleksjon også vil falle i smak. Er du veldig glad i smykkene fra Skagen som er inspirert av fargene og materialene ved den danske kysten vil en klokke i samme stil passe perfekt. Kanskje du elsker den sofistikerte stilen til Excecutive klokker, eller har Mockberg, Stuhrling eller Timex som favoritt. Er du glad i nordisk design faller du kanskje for svenske Daniel Wellington.

Andre kjøper luksusklokker fordi de forbinder det med høy kvalitet. Sveitsiske merker som Invicta, Iwc og Longines er kjent for eksepsjonelt god kvalitet som mange er villige til å investere i. Det kan også handle om andre egenskaper og følelser som forbindes med et merke. Det sveitsiske merket Rolex regnes som kremen av klokker når det gjelder kvalitet, og forbindes samtidig med å være vellykket, suksessrik og velstående. Mange ser til og med på Rolex som et statussymbol og investerer i flere av luksusklokkene.

En klokke kan betraktes som et smykke

For mange er en klokke mye mer enn et instrument som holder styr på tiden. Den skal komplimentere antrekket ditt, og en klokke sier noe om hvem du er. Se for deg en klassisk herreklokke fra Excecutive klokker i sorte farger og skinnrem med oversized ramme. Den sier noe helt annet enn en smal klokke for menn med enkel sølvrem. Klokker for damer kan utstråle tidløs eleganse, eller være et moderne og fargerikt innslag som frisker opp antrekket. En klokke kan også betraktes som et smykke. Men i motsetning til smykker som vi gjerne tilpasser antrekket og anledningen er klokken noe vi gjerne går med hver eneste dag. Mange føler at når de først finner en klokke i god kvalitet i en stil de liker er det verdt å betale litt ekstra.

Gode materialer gir god kvalitet

Noen luksusklokkemerker bruker en spesiell type materialer. Kanskje du vil ha en klokke med edelt metall, med skinnrem eller dekorert med ekte krystaller. En solid lenke som ikke ryker, en klokke som holder seg skinnende blank lenge. Gode materialer gir god kvalitet og lang holdbarhet, og kanskje kan en slik klokke gå i arv til neste generasjon. Selvfølgelig kan det også handle om tekniske funksjoner, som klokker fra merket Casio.

Hvis du trener mye eller driver med idrett kan du være villig til å betale litt ekstra for en klokke som hjelper deg å holde styr på både puls, nattesøvn, hjerterytme og kaloriene du har forbrent. Heldigvis er det ikke lenger slik at du må gå til en urmaker for å kjøpe en luksusklokke. Mulighetene for å kjøpe klokker på nett har aldri vært større, enten du ønsker deg en luksusklokke, merkeklokke eller en enkel og rimelig klokke.