Hvilket sveitsisk urmerke er best?

Sveits er kjent som verdens klokkemekka og har lange tradisjoner innenfor urmakeri. Noen av de aller mest kjente og suksessrike klokkemerkene kommer fra dette lille landet. Flere av disse merkene har en historie som strekker seg over hundre år tilbake i tid. Og selv etter at japanske og amerikanske høyteknologiske digitale klokker og mobiltelefoner ble populært har Sveits beholdt sitt kvalitetsstempel som et av de aller ypperste landene for klokkeproduksjon.

For mange er en sveitsisk klokke rett og slett synonymt med en kvalitetsklokke. Dette gjelder spesielt innenfor luksusmarkedet hvor en klokke kan koste 100.000 kroner, eller mer. Men vær oppmerksom på at en klokke ikke trenger å være av god kvalitet selv om den er produsert i Sveits. Det finnes mange smarte markedsførere som produserer dårlige klokker og merker det med «Swizz made» for å lure kjøperne til å tro at det er et godt merke. Men går du for et av de kjente sveitsiske klokkemerkene får du garantert en klokke som varer i mange år. Sveitsiske urmakere legger sin ære i å lage solide, holdbare og presise dameklokker og herreklokker. Det gjør de blant annet ved å velge gode materialer både til lenken, urskiven, viserne og rammen. Noen av de mest brukte materialene er edle metaller som sølv og gulv, krystaller og kirurgisk stål som holder seg fint lenge og er lett å vedlikeholde.

Hvilket sveitsisk urmerke er best?

De aller fleste har hørt om sveitsiske Rolex som ble etablert i 1905. De er den desidert største produsenten av luksusklokker i verden med en produksjon på flere tusen klokker om dagen. De har også noen av de dyreste klokkene, og mange ser på en klokke fra Rolex som et statussymbol. Ikke mange kan true Rolex’ posisjon som det beste, mest populære og vellykkede luksusklokkemerket gjennom historien. Det enkle svaret på spørsmålet om hvilket sveitsisk klokkemerke som er best er derfor Rolex!

Du vil sjeldent angre hvis du kjøper en Rolex-klokke. Andre kjente sveitsiske urmerker er Invicta, Iwc og Longines. Disse tre merkene har røtter helt tilbake til 1800-tallet, og produserer fortsatt luksusklokker i store mengder som distribueres og selges av forhandlere over hele verden. Går du for en av disse merkene har du garantert investert i en sveitsisk klokke av meget høy kvalitet som du kommer til å ha glede av i mange år fremover.

Alternativer til sveitsiske klokker

Selv om de sveitsiske klokkene har mange kolleksjoner med både sportsklokker, tradisjonelle klokker og moderne moteklokker er det ikke alle som faller for akkurat den stilen. Om du ikke vil ha et sveitsisk urmerke er det flere gode alternativer. Executive klokker er et italiensk klokkemerke som lager klokker for menn som passer til formelle antrekk. Klokkene er rettet mot forretningsmenn som trenger en diskret og stilig klokke som passer til dress.

Er du ute etter en sportsklokke eller digitalklokke med mange fancy tekniske funksjoner er japanske Casio en av de beste klokkemerkene. De produserer også teknologisk utstyr som telefoner og kalkulatorer og er kjent som en av de fremste leverandørene av smartklokker. Amerikanerne har også mange kjente klokkemerker, som Stuhrling og Timex. Designeren Michael Kors er også velkjent for sine moteklokker i kolleksjonen for tilbehør. Liker du en spesiell designer er det lurt å sjekke om de har en kolleksjon med tilbehør og klokker i samme stil som klærne. Det sjekker du enkelt på nettsiden deres, og ofte kan du kjøpe klokker på nett direkte fra motehuset. Om du liker nordisk design er Svenske Daniel Wellington og Mockberg to gode klokkemerker, samt det danske merket Skagen som er inspirert av fargene ved Skagens kyst.