Hva menes med dressklokke

Klokkemarkedet er en internasjonal bransje med mange ord og uttrykk som adopteres og oversettes fra andre språk. For en person som ikke har vært fascinert av klokker så lenge kan det være vanskelig å forstå hva alle disse ordene betyr. Hvis du går til en seriøs forhandler av elegante dameklokker og klokker for menn av god kvalitet vil du kanskje komme borti ordet «dressklokke». Ser du etter klokker på nett kan det også hende at nettbutikken har «dressklokker» som en egen kategori. Lurer du på hva det betyr? Det er egentlig en ganske enkel og logisk forklaring.

Hva menes med dressklokke?

Se for deg at du skal i et viktig møte, i et stort bryllup eller i et fint selskap på 17.mai eller nyttårsaften. Du har tatt på deg en skreddersydd mørk dress med matchende slips og nypussede sko. Da passer det ikke helt med en enkel og billig klokke på håndleddet, eller en ultramoderne klokke med mange farger. Klokken din er en del av antrekket, og selv om det kan være morsomt med fargerike klokker til hverdags passer det ikke like bra i et formelt selskap. En dressklokke er rett og slett en klokke som passer til dress og andre formelle antrekk. Hovedfunksjonen til en dressklokke er å passe til antrekket, ikke å passe tiden. Så hvis du ikke har en ordentlig dressklokke er det bedre å droppe hele klokken enn å komme med et armbåndsur som ikke står i stil til antrekket og anledningen.

Klassisk look eller trendy

Det finnes ikke noe fasitsvar på hva som er den perfekte dressklokken. Den eneste regelen er at den skal se classy ut. En klassisk dressklokke kan være en mørk klokke med skinnrem i brunt eller sort. For en litt mer moderne vri kan du prøve deg frem med noe farger, eller metall som skinnende sølv. Men ikke overdriv fargene, for en dressklokke bør alltid være enkel og klassisk og smelte sammen med antrekket. Tenk også over at det kan være vanskelig å dra skjorteermet opp og ned med en stor og klumpete klokke. Matcher du klokken til stilen og materialet på skoene og beltet ditt er du garantert en stilig look! Et merke som spesialiserer seg på dressklokker er Executive klokker. Som navnet tilsier retter de seg mot forretningsmenn med sofistikerte klokker som passer til formelle antrekk. Men du får også kjøpt dressklokker hos flere av de kjente produsentene av klokker for damer og menn som Casio, Daniel Wellington, Invicta, Iwc, Longines, Michael Kors, Mockberg, Rolex, Skagen, Stuhrling og Timex.