Hvor mange klokkemerker finnes det?

Når vi snakker om hvor mange klokkemerker som finnes er det viktig å skille mellom armbåndsur og veggur. Deretter må vi skille mellom klokkeprodusenter, klokkedesignere og klokkemerker. Det finnes nemlig noen bedrifter som bare produserer selve urverket, eller deler av urverket. Disse bedriftene kaller vi for klokkeprodusenter.  Delene leveres til forskjellige klokkedesignere som setter sammen klokken og selger det under et klokkemerke. Noen klokkemerker produserer og designer hele klokken selv og står for både urverket, designen, innpakningen og salget.

Ander klokkemerker får hele klokken ferdig levert og står kun for markedsføringen og salget. Det finnes også noen klokkeprodusenter som har sitt eget merke, eller flere merker. I tillegg kan du kjøpe klokker på nett i onlinebutikker som fører kjente og ukjente merker. Noen kjente klokkemerker er Daniel Wellington, Invicta, Longines, Executive klokker, Stuhrling, Timex og Mockberg som alle har sin unike stil og forretningsmetode.

Er det mulig å svare på spørsmålet: Hvor mange klokkemerker finnes det?

Det er faktisk umulig å komme opp med et eksakt svar på hvor mange klokkemerker det finnes. Noen klokkemerker forsvinner, nye kommer på markedet, noen blir kjøpt opp eller bytter navn. Selv om klokkemarkedet er ganske internasjonalt finnes det også noen lokale klokkemerker som ikke er så kjente. Men hvis man teller de mest seriøse og kjente klokkemerkene kommer man frem til at det finnes mellom 200 og 300 klokkemerker i verden. Igjen er det viktig å være klar på hva man betegner som et «klokkemerke». Noen klokkemerker fører kun klokker, og det er egentlig bare de som kan kalles et «klokkemerke» i ordets rette forstand. Et eksempel er Rolex som er et av de mest tradisjonsrike og suksessfulle klokkemerkene i historien. Sveitsiske Rolex har kontroll på både produksjon, design, markedsføring og salg av klokkene. International Watch Company, eller IWC, er et annet sveitsisk eksempel med lange tradisjoner innfor urmakeri.

Klokkemerker som en del av en kolleksjon

Vi snakker også om klokkemerker som er en del av en kolleksjon. Kolleksjonen kan inneholde både klær, vesker, smykker og klokker for damer og menn. Michael Kors er en amerikansk klesdesigner med en kolleksjon som inneholder både klær, sko og tilbehør som vesker. Han har også både dameklokker og klokker for menn. Et annet eksempel er Skagen som designer tilbehør som vesker, smykker og klokker. Japanske Casio betegnes også som et klokkemerke, selv om først og fremst regnes som et elektronikkmerke. De produserer også kalkulatorer, mobiltelefoner, kameraer og andre elektroniske produkter. Deres spesialitet innenfor klokker er digitale klokker.